Перший раз попробував варити десь з півроку тому. Ось фотозвіт першої варки Отменить связь
Десь через місяць півтора ось таке вийшло
Отменить связь
Кому цікаво ставайте домашніми пивоварами )
Вид для печати
Перший раз попробував варити десь з півроку тому. Ось фотозвіт першої варки Отменить связь
Десь через місяць півтора ось таке вийшло
Отменить связь
Кому цікаво ставайте домашніми пивоварами )
Отменить связь
Це 2 і 3 варки. Віденьке темне і пшеничне біле ну і баночка медовухи бродить собі ))
Які враження в порівнянні з магазинним? Я пив таке саморобне пиво - дуже сподобалось.
Что в основе, порошок ?
Саме більше враження що воно густе і купа смаків, магазине більшість сильно водянисті ) Ну і хміль ніводному пиві магазиному яке я пив я невідчував ні гірчинки хмелю ні запаху.
Как сч тобой связаться? Очень хочу попробовать домашнего Тёмного, после Чешского Портера, всё что у нас в Хмельницком на продажу в бутылках и на розлив ... даже не вода )))
Пока поділитись чимось немає) усе темне за свята випито ) зріє світле, пшеничне тільки булькає) остальне ще треба варити )
А с каких Этапов состоит пивоварение?
Если пиво понравиться мне, мог бы я например подготовить нужные ингредиенты и сварить с тобой на "Аппарате" что то толковое ?))
Ще є пивоварні, які продаються. Можливо в когось є? Поділіться як виходить пиво? Можливо на продаж (для рідних) можна робити ?=)
Отменить связь
Отменить связь
Біірмашини це фейк, не рекомендую, нікому вариться там усе з концентрату розвів у воді додав купу цукру, збродив і готово
Єтапі такі.
солод заливається водою, витримується температурні паузи різні в залежності чого хотіти від пива.
потом фільтрується щоб отримати чисте сусло
Сусло вариться хвилин 90 і в залежності від бажаної гіркоти і аромату додається хміль, або інші інгрідієнти
далі все діло охолоджується до 25-28 градусів і заливається в ємність де буде бродити під гідрозатвором.
Я тримаю 7 днів первичного бродіння, потім знімаю з осаду і тримаю 14 днів вторинного бродіння, тоді розлив по бутилкам і карбонізація 7 днів, Далі пиво ставиться на дозрівання мінімум місяць. Пшеничні сорти можна тижня через 2 дегустувати, а деякі сорти від 6 місяців дозрівають)
Ого ))) Понятно почему бутылочное пиво не может быть нормальным, а только порошковым!
Я бы хотел получить более точную инструкцию ... Для приготовления тёмного густого пива с насыщенным Хмелевым вкусом! Пропорции, вес, литраж, тара, температуры, условия, у меня где то были 2 бутля 20 литровых ))) Будем потихоньку что то начинать колдовать, я так понял главное сделать сусло а перегон то дело малое!
Здохниш поки попробуєш =)Цитата:
Сообщение от Vurdalaka Отменить связь
Зате іноді після 6-8 місяців виходить таке пивце що навіть жалко пити )
pustota, це називається "утримання" - чекаєш, чекаєш, а потім я дірвешся до того пива.... (як моряки з рейсу). В такому разі треба ставити багато бочок, щоб вони по черзі дозрівали
Ну поки у мене тільки одлна літрова пляшечка зріє 7місяць))) з усім іншим важко втриматись)
Так почнем...Цитата:
Сообщение от DEMOH Отменить связь
Ну для початку знайти рецепт або підстроїти якийсь під себе. ну зазвичай в темне іде палений ячмінь і темні солода типу карафи, шоколадного і тому подібне.
Ідеальна пропорція солод вона на 100л води 25 кг я варю по 20 літрів використовую 5 кг солоду в середньому якщо густішого пива, треба кілограм 7.
Затирання
Солод помолотий засипаеться в ємність. В мене пластикова бочка на 25 л набазарі куплена і щоб тримала температуру обвернута ізолоном. Фільтр система мідна трубка з прорізями і кран прикручений на кінці. трубку можнай виводити внизу проковирявши дірку в бочці але все руки не дійдуть)))
Отменить связь
Далі витримуються температурні паузи
Перша мальтозна від 64 до 68 градусів, тут саме цікаве) принизкій температурі виділяеться більше зброжуємих цукрів і виходить більш крепке пиво при більш вищій незброжуємі що дає кращий смак пива так зване тіло пива) все підстроюється під себе ) Далі пауза 70-72 градуса осахарюваня. Аоле це все приблизно е рецепти по 3-4 температурні паузи є в загалі в 1-2.
Фільтрування
Далі відкриваємо краник і фільтруем))
зцідивши все сусло ставим каструлю з ним і кипятимо 90 хвилит. Хміль засипаеться від кінця за 60 хвилин для гіркоти, 15 хвилин для смаку і за 5 хвилин для аромату. Так само є і хміль більш гіркіший є менш гіркіший ароматичний все також підбирається індивідуально)
Далі все це лідо охолоджуєм заливаем в бродилку (бутль) Засипаємо ПИВНІ дріжджі і бродимо ))))
якщо в кількох словах якось так )
Подробное описание домашнего пивоварения -
Как варить пиво. Легко и без затей.
Отменить связь
ссылка на самый большой кладезь информации по пивоварению во всем Рунете, рекомендую к ознакомлению -
Отменить связь
Рецепты пива, очень познавательно-
Отменить связь
хороший украинский форум по пивоварению, там обязательно найдете где купить ингридиенты
Отменить связь
По поводу бирмашины - Отменить связь - как сказал друг варящий пиво - аппарат заточен под свои экстракты, газация баллончиками СО2, вы будете заложником расходников этой фирмы. Ингридиенты дорогие. За эти деньги вы сварите пива в 5 раз больше, чем в этой «баночке».
Де у нас в Хмельницькому можна купити складники (хміль, солод і тд.)?
В хмельницькому я ніде незнайшов. Що дуже здивувало маючи пивзавод у місті, нічого з пивних прибамбасів знайти невдалось.
Отменить связь рекомендую магазинчик
Отменить связь
Остання пляшечка копченого пущена в расход))))
Я би придбав літрів з 10 домашнього пива... Про бізнес не думав?))
))) Та думав але хз... ну в принципі договоритись можна )))) Просто блін якщо бізнес цеж треба усі ці санстанції налогові і всякі фігні ))) хібащо з під поли ))
+1 Я бы тоже пару литров купил, на пробу. А то такие красивые фотки постишь, слюни текут...
раз такая пянка )) Через пару тижнів... щось придумаємо)
"Друга приватна броварня"
Я серйозно намірений стати твоїм постійним клієнтом. Спробуй, можливо це твоя доля :D
Если надумаешь на тёмное тоже есть КЛИЕНТ !!!
Усе буде просто якось співпало ) Що донового року наварив думав до кінця літа хватить а щас все покінчалось ) Наварю обовязково вам скажу)
Так сьогодні поставив на карбонізацію. Біле пшеничне пиво, хміль штаер голдінг для гіркоти, жатецький для аромату, чорний перець і цедра лимону. Думаю через тиждень 6 літрів можу поміняти на фантіки. ціна виходить десь 12 фнтк за літр. отаковота. Кого зацікавила пишіть у ПМ.
Продегустував Бельгійське біле на вихідних непогане вийшло. алк 5 %. Якщо що звертайтесь))) :Yes:
Отменить связь
Ну от і я посмакував домашнього пива Vurdalak'и
Отменить связь
Смак з гірчинкою і легким пощіпуванням. Мабуть хміль. Звичайно, з магазинним не зрівняти. Думав буде більш схоже на європейського зразка, але смак також дещо інший, третій. Одним словом - смачне. Є осад :) Рекомендую!
Пивний форумок невмер він поки спить. Життя зробило крутоватий поворот, поки не до дегустацій, але скоро прийде час посмакувати чимось новим )
Недавно открылся неплохой ПивМаг! Парень ездил в Чехию и учился варить пиво, теперь делает его тут у нас ))) Выше бывшего отеля "Жовтневий" по той же стороне!
Неплохое на мой вкус и живое пиво! Да и цена приемлема за качество! К новому году обещают и Чёрное )))
Як намене ціна трохи кусається 30грн півторашка). Але пиво непогане мякеньке солоденьке. Будем надіятись будуть гарне варити а то більшість таких пивоварень за 3 дні вчать а далі все порецепту ні кроку в ліво право ))
Отменить связь
Давненько не варив пора відкривати пивоварний сезон)
Отменить связь
Пивоварний рік відкрито - Російським Імператорським стаутом.
Отменить связь
Отменить связь
Отменить связь
Обзорів поки нема)все що неспробую все якесь гівно навіт написати немає чого)))
Рятуюсь своїм ))
Отменить связь
)) Пятниця і можна себе побалувати смачненьким...
Отменить связь
Ухххх, густеньке