Ого ))) Понятно почему бутылочное пиво не может быть нормальным, а только порошковым!
Я бы хотел получить более точную инструкцию ... Для приготовления тёмного густого пива с насыщенным Хмелевым вкусом! Пропорции, вес, литраж, тара, температуры, условия, у меня где то были 2 бутля 20 литровых ))) Будем потихоньку что то начинать колдовать, я так понял главное сделать сусло а перегон то дело малое!
Зате іноді після 6-8 місяців виходить таке пивце що навіть жалко пити )
pustota, це називається "утримання" - чекаєш, чекаєш, а потім я дірвешся до того пива.... (як моряки з рейсу). В такому разі треба ставити багато бочок, щоб вони по черзі дозрівали
[Только для зарегистрированных пользователей. Зарегистрироваться.][Только для зарегистрированных пользователей. Зарегистрироваться.]
[Только для зарегистрированных пользователей. Зарегистрироваться.]
[Только для зарегистрированных пользователей. Зарегистрироваться.]
Ну поки у мене тільки одлна літрова пляшечка зріє 7місяць))) з усім іншим важко втриматись)
Так почнем...
Ну для початку знайти рецепт або підстроїти якийсь під себе. ну зазвичай в темне іде палений ячмінь і темні солода типу карафи, шоколадного і тому подібне.
Ідеальна пропорція солод вона на 100л води 25 кг я варю по 20 літрів використовую 5 кг солоду в середньому якщо густішого пива, треба кілограм 7.
Затирання
Солод помолотий засипаеться в ємність. В мене пластикова бочка на 25 л набазарі куплена і щоб тримала температуру обвернута ізолоном. Фільтр система мідна трубка з прорізями і кран прикручений на кінці. трубку можнай виводити внизу проковирявши дірку в бочці але все руки не дійдуть)))
Далі витримуються температурні паузи
Перша мальтозна від 64 до 68 градусів, тут саме цікаве) принизкій температурі виділяеться більше зброжуємих цукрів і виходить більш крепке пиво при більш вищій незброжуємі що дає кращий смак пива так зване тіло пива) все підстроюється під себе ) Далі пауза 70-72 градуса осахарюваня. Аоле це все приблизно е рецепти по 3-4 температурні паузи є в загалі в 1-2.
Фільтрування
Далі відкриваємо краник і фільтруем))
зцідивши все сусло ставим каструлю з ним і кипятимо 90 хвилит. Хміль засипаеться від кінця за 60 хвилин для гіркоти, 15 хвилин для смаку і за 5 хвилин для аромату. Так само є і хміль більш гіркіший є менш гіркіший ароматичний все також підбирається індивідуально)
Далі все це лідо охолоджуєм заливаем в бродилку (бутль) Засипаємо ПИВНІ дріжджі і бродимо ))))
якщо в кількох словах якось так )
Подробное описание домашнего пивоварения -
Как варить пиво. Легко и без затей.
[Только для зарегистрированных пользователей. Зарегистрироваться.]
ссылка на самый большой кладезь информации по пивоварению во всем Рунете, рекомендую к ознакомлению -
[Только для зарегистрированных пользователей. Зарегистрироваться.]
Рецепты пива, очень познавательно-
[Только для зарегистрированных пользователей. Зарегистрироваться.]
хороший украинский форум по пивоварению, там обязательно найдете где купить ингридиенты
[Только для зарегистрированных пользователей. Зарегистрироваться.]
По поводу бирмашины - [Только для зарегистрированных пользователей. Зарегистрироваться.] - как сказал друг варящий пиво - аппарат заточен под свои экстракты, газация баллончиками СО2, вы будете заложником расходников этой фирмы. Ингридиенты дорогие. За эти деньги вы сварите пива в 5 раз больше, чем в этой «баночке».
Де у нас в Хмельницькому можна купити складники (хміль, солод і тд.)?
В хмельницькому я ніде незнайшов. Що дуже здивувало маючи пивзавод у місті, нічого з пивних прибамбасів знайти невдалось.
[Только для зарегистрированных пользователей. Зарегистрироваться.] рекомендую магазинчик
[Только для зарегистрированных пользователей. Зарегистрироваться.]
Остання пляшечка копченого пущена в расход))))
Эту тему просматривают: 1 (пользователей: 0 , гостей: 1)