і я 5 коп добавлю:
1. Спирт і вода засвоюються в КШТ (кишково-шлунковий тракт) виключно в пропорції 17.2% по масі (сольватований, т.є. молекула спирту оточена певною кількістю мол. води для проникнення через пори), - а це значить, що 40% (обємні відсотки, не масові) не може засвоїтися повністю, а лише частина, і коли організм отримує додаткову вологу - оппа! знову пяний, в тому числі і зранку. Тим і пояснюється правило не розбавляти або ж піднімати тільки градус.
2. Закусь: солодке пришвидшує засвоєння спирту, кисле - сповільнює, жирне - адсорбує грубо кажучи. Газоване - ще в ротовій порожнині засвоюється (респект шампуню і неконтрольованим фемінам після нього)))
3. Недозасвоєний алкоголь окислюється до альдегідів, від яких і наступає похмільний синдром, власне кажучи. Солоні огірки і квашена капуста - то до головного болю. Тортік під шампаньське - пьянь синя, але на ранок світла із болячкою в місці пригод (читати - пяна баба - п. не хазяйка)
4. ВЧТ (внутрішньочерепний тиск) росте прямопропорційно концентрації альдегідів, а отже і відчуття здавленості/розпирання чарівної коробочки з мізками (для відведення отих альдегідів).
5 А щоб не було і не боліло - не пийте)))) гг