У селі Ясенівка Ярмолинецького району відкрита перша сонячна електростанція, збудована на кошти чеських інвесторів. Про це повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА.

За словами голови облдержадміністрації Василя Ядухи, Хмельницька область відкрита для іноземних інвесторів і гарантує їм захищеність бізнесу.

«Як приклад - плідна співпраця з чеськими партнерами, які за п'ять тижнів побудували сонячну електростанцію потужністю 1 МВт. Загальна сума вкладених інвестицій становить 26 млн грн», - сказав голова облдержадміністрації.

Площа земельної ділянки, на якій побудована сонячна електростанція, складає 2,5 га.

Ядуха зазначив, що 35% комплектуючих електростанції (елементи кріплення та збір склопакетів сонячних конвекторів) виготовлені на промислових підприємствах області.

Представник компанії-виробника Алеш Коростенськи зазначив, що річне виробництво енергії складе 2,3 млн кВ-год. Він додав, що з часом потужність сонячної електростанції буде доведена до 5 мВт.

«Термін експлуатації електростанції становить 35 років. Всього на території Хмельницької області у 14 районах ми плануємо побудувати близько 40 сонячних електростанції. Кінцевий термін здачі - 2016 рік», - сказав він.

Таки цікаво, скільки користі принесе цей проект громадянам, скільки інвесторам, а скільки приніс і ще принесе чиновникам, залученим у цьому процесі???
Джерело[Только для зарегистрированных пользователей. Зарегистрироваться.]